"Rakan Baik"

14 December 2013

Kehadiran Putera Ke 2.

Alhamdulillah..syukur..syukur..syukur..

Kini telah masuk hari ke 23 putera kedua kami,Aniq Danish.Tanggal 21hb November 2013,tepat jam 11.29 p.m di bilik pembedahan Hospital KPJ Shah Alam,Selangor.Walaupun kali ni tiada rezeki lagi untuk bersalin normal,iera tetap beryukur kerana dipermudahkan segalanya dan anak iera selamat dilahirkan.Terima Kasih banyak-banyak kepada Dr.Siti Esah Bahari kerana memberikan pengalaman yang sangat bermakna kepada saya.Next post la,iera ceritakan kembali camne pengalaman bersalin.Tapi yang pasti,iera sangat suka cara kerja Dr. Siti Esah.Orangnya yang tenang dan sangat profesional.Buatkan ieQQZra rasa selamat dan yakin.

10 hari pertama,iera berpantang di Shah Alam,dan sekarang iera sambung berpantang di terengganu.walaupun masih berjauhan daripada en suami sebab iera berpantang kat rumah mak kat dungun,atleast,setiap minggu kami dapat jumpa.en suami kerja kat kenyir,jarak perjalanan daripada tempat kerja en suami dan rumah mak iera hampir 2 jam perjalanan.So,en suami tinggal kat kuartes je.

Alhamdulillah,Aniq Danish tidak mengalami demam kuning/jaundis..iera bagi baby minum air zam-zam dan madu dan bagi susu badan banyak-banyak.Tapi...sedih,Aniq Danish berjangkit selsema dan batuk daripada nenek dan abang Darwisy.Sedih bila tengok sukarnya Dnish nak bernafas dan sakit/perit je nampak bile Dnish batukSekarang yang paling merisaukan iera,bila Danish bernafas dah dengar cam ada kahak.huhuhu..xnak sejarah abang Darwisy dulu berulang lagi kepada Danish.kesian anak-anak mummy..huhuhu..

Bercerita pasal Darwisy,sekarang ni die sangat-sangat buat perangai yang bermacam ragam yang membuatkan semua orang geram dan nak marah tapi mummy ambil langkah diamkan diri dan pujuk bila perlu sahaja.kesian tengok Darwisy asyik kena marah je.Mummy faham,abang nak perhatian dan masih tak bersedia untuk terima adik.Sabar ye sayang..tak lama lagi abang akan faham dan terima semua ni.

19 November 2013

19 November 2013 " Hepi Anniversary "

Alhamdulillah..

Alhamdulillah dengan rezeki yang Tuhan dah berikan kepada kami sekeluarga.Tak pernah terfikir kami akan mempunyai semua ni.

Walaupun disaat ini,daddy tidak dapat berada disisi kami tetapi mummy sgt bersyukur dengan rezeki yang telah tuhan berikan.Tidak berada disisi tidak bermakna,jauh dihati.

Daddy bagi mummy 2 orang permata hati (bodyguard) untuk hepikan mummy:-
-Adam Darwisy.

dan,insyaAllah bakal lahir :-

-Aniq Danish.(kami menunggu kelahiranmu,sayang)

1) Genap 3 tahun perkahwinan kami.
2) Status kerja dah tetap dan berpencen.
3) Dah masuk 38 minggu usia kandungan ni.
4) Anak dah nak masuk 2 orang.
5) Dah ada sebuah rumah teres area Shah Alam.
6) Kereta dah 2 buah dan 2 buah motosikal.

Syukur ya Allah dengan rezekimu..semoga ikatan perkahwinan dan kebahagian keluarga kami berkekalan hingga ke akhir hayat.Benar..setiap orang, rezeki masing-masing..

Note : Masih berdebar menanti kelahiran anak ke 2.Semoga segalanya dipermudahkan.Aminn..

Doa Seorang ibu : " Ya Allah,Permudahkanlah ummat Muhammad ini keluar daripada rahimku,kurangkanlah kesakitan bersalin ini agar ku tenang menghadapi saat-saat melahirkan.Juga lapangkanlah suamiku,agar sentiasa berada disisiku disaat-saat melahirkan zuriat ini.."


25 September 2013

Holiday : Genting Highland 3

baru lepas poww che de..hihihi

thnks daddy belanja saya makan jajan..

bas london..saya tak suka..tak suka..bau bas busukkk

budak yang dah start bosan duk dalam cable car

cable car terlanggar baru nak takut..hahaa

berhenti minum jap..dah puas mengamuk naik main ball

akhirnya dapat gak main ball,masalahnye terpaksa gak panjat kat tas tu untuk lontar ball

kutip ball lagi..

Masuk ke snow world
ni masa dah kuar dari tempat snow tu..masuk xsampai 5 minit dah kuar,darwisy mengamuk tak nak pakai sweater.aduhaii anak...



Ni masa nak ambik gambar yang diambil oleh jurufoto kat dalam snow world tu..beria duk gelak2 lak si kecik ni..huhuhu

 Note : Sangat tak selesa pergi masa ni sebab anak masih lagi kecik,tak banyak mainan yang die leh main..Iera lak tengah pragnent..nak jalan pun dah tak larat.huhuhuhu..anak2 dah besar skit nanti kami datang balik k....Anyway,thnks daddy cz bawak kami jalan-jalan dan bercuti..


17 September 2013

Holiday : Genting Highland Ep 2

Hari ke 2 kami turun ke Bentong dulu untuk makan durian musang king...

Fulaweh..syok habis..thank you so much mr.husband..






note : susunan gambar sepatutnye dari bawah ke atas.hahaha..

Holiday : Genting Highland Ep 1

30 Ogos hingga 1 Sept hari tu kami ke genting highland.kebetulan permohonan penginapan TNB daddy dah diterima.murah dan dah macam free sesangat lak tu..ape lagi,kami pun pergi je la berholiday ke sana.Just 3hari 2malam dengan bayaran RM10.OMG!!!sape tak nak kan?kami menginap di Apartment Ria (Selangor).Apartment pun ok dan selesa..

So,layankan gambar je k :

ruang tamu yg selesa

Dapur pun besar dan cukup lengkap.

darwisy pelik,apsal ade lubang kat situ.hahaha

Peti pun besar

Meja makan.Almari pun banyak

Bilik Tido utama

Bilik Tido ke 2

Perabot bilik tido ke 2

Bilik Air tetamu

Sink dan cermin besar

Makan kat kafe apartment Ria (Selangor)..not bad la..

Atleast ade gak mainan lain selain daripada ball yang darwisy nak..

kat bas London..

Dalam BAS LONDON..

Pemandangan daripada apartment

04 September 2013

Hari Raya 2013

Dah berkurun lama tak update blog ni.aduhaii,harapnye reader tak bosan dan tak sanggup melawat blog usang ni lagi yer..biasa la time pragnent ni seme benda rasa malas.Apepun dah nak masuk 7 bulan ni,iera akan jadi lebih rajin..aminnnn...

Kali ni entry pasal raya..(aduhaiii,dah nak habis bulan syawal baru nak update kan?)sabar je la...

Kakak je yang takde cz tahun ni kakak beraya rumah mertua.
Gambar paling sopan yang darwisy leh duduk diam..lain seme gambar die mengamuk..aduhaii anakk..

Sebenarnye tema purple ni secara kebetulan je..tahun ni memang takde mood langsung nak cari baju raya..yela,badan dah naik..mane la nak cari baju besar2 ni kan.Skali jalan- jalan,terjumpa la baju ni kat Plaza Alam Central.Kalau ikutkan hati takla berkenan sangat pun baju tu tapi kesian lak tengok en wady dan Darwisy cz xde pun lagi baju raya .En wady lak,nampak sgt berharap supaya kitorang dapat pakai baju raya sedondon tahun ni.So,tak fikir banyak dah..rembat je laaa,..janji suami dan anak hepi..Pastu ape lagi,terus g beli baju melayu en Wady dan Darwisy..kebetulan pulak,fatin pun beli baju raya warna purple..hihihi..mak iera pun sama,terbeli baju warna purple gak..hahahaa...semuanya secara kebetulan..

haha..rumah mak iera pun warna purple gak..kui..kui..kui...

31 May 2013

Sambungan (3) Family Day TNB

Aktiviti pagi tu adalah senaman pagi dan chicken dance..

Cuba perhatikan apa yang Darwisy tengah buat?sebenarnya Darwisy tengah main air kat kolam..

Pagi-pagi lagi Darwisy ajak p kolam lagi.huhuhu

Ni waktu kawan-kawan daddy nak bersenam,darwisy sibuk p ambik ball

Ok,dah start sepak ball

Kawan-kawan datang nak main gak..

aktiviti senamrobik

Sekarang tgh tgu arahan untuk chicken dance

Panas seh..semua suami2 je yang masuk,para isteri duk tepi tempat teduh..hihihi

nenek dan family kawan daddy

Mummy dah start angkat darwisy nk bawak balik bilik.

Sambungan (2) Family Day TNB - Malam

Semua ada,Daddy bawak,mak mertua,mak,adik ipar,isteri dan anak ke family day..hihihi

acara makan,gambar makanan malas nak g snap sebab asyik mengejar darwisy je..huhu..macam2 ada,sotong bakar,ayam bakar,kambing bakar,udang bakar,ikan bakar dan macam2 kuih muih..sampai penuh satu meja kami ambik.

ni aktiviti Darwisy,asyik duk mengejar anak dara orang je.jenuh budak tu larik...

haaa..kangg dan kena marah..hahahhaa


eh..ehh..siap pegang2 tangan tu..depan mak ayah dania lak tu..aduyaiii

ce teka,ape yang syok sgt darwisy tengok tu??

Amboi..amboii..seronoknya die

Siap tepuk-tepuk tangan tu....

haaa...ni la yang die duk tgk tu..awek die tengah nyanyiii..

Group daddy dapat hadiah...yea...

Last,daddy dedikasikan lagu "Terengganu Kite" pada semua kawan2 TNB die sebab kebanyakkan geng2 TNB ni bukan orang terengganu.Semua daripadanya luar.Orang terengganu 2 orang je.
Ni la,last aktiviti kitorang..esok dah siap2 nak balik.percutian kami kali ni 2D1N jer disebabkan kekangan kerja2 di tapak projek daddy yang sangat sibuk sekarang ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...