"Rakan Baik"

09 November 2012

Cirit dan Muntah


 Amaran : entry tak bergambar cz tak sempat nak bergambar2 la..


Satu family Cirit dan muntah-muntah..tapi yang paling kesian kat Darwisy,muntah-muntah dan pada masa yang sama cirit skali..atas kuar bawah pun kuar.berapa kali salin pampers dan baju.Lepas muntah tu die mesti cam orang kelaparan gile.nangis2 nk susu n jumpe ape je terus ngap..lepas minum susu,secara automatik terus muntah balik..aduhaiiii...siannye tgk ank kecil ni.

Esoknye iera terus bawak Darwisy ke klinik dan doktor bagi surat terus refer KPJ.Sampai je KPJ jumpa doktor pakar,doktor ambil sample najis cz kebetulan masa jumpa doktor tu darwisy cirit lagi.Doktor cek suhu,tak demam,cek jantung ok dan badan masa ok dan aktif.

Lepas ambik ubat terus balik rmh dan tidokan darwisy.Petang tu daddy Darwisy lak cirit dan muntah-muntah.alahai kesiannye tengok..asyik2 ke sink dan bilik air.Sekali tengok cam lucu gak cz macam orang pragnent..hahaha..tapi muntahnye lagi teruk dari orang pragnent r..hahahhaa(jahat tak bini?)...camtu la sampai ke pagi esok.esok terus bawak daddy g klinik.Doktor cakap masalah cirit ni disebabkan virus,bukan makanan cz kalau keracunan makanan,seme kene serentak tapi kes ni sorang2 yang kena.Tiba-tiba tengok adik iera lak longlai,rupanye malam tadi pun die muntah2 sampai ke pagi.aduhaiiii...ape nak jadi ni... virus dah menyerang...

iera pun pening2 dan cam nak muntah jugak tapi masih leh kawal lagi..esoknye kakak iera yang pragnent tu lak cirit.aduhaiiii..kesian jugak kat die cz xde ubat utk ibu mengandung.esoknye husband die lak yang kena dan sampai la hari ni darwisy dan suami kakak iera masih tak ok lagi.still cirit dan muntah2...

 note : masuk hari sabtu ni,appointment ke 4 darwisy ke kpj untuk masalah cirit ni.

2 comments:

Eliss Mie said...

alahai kesiannya. semoga cepat sihat.

iera said...

Kak eliss: skrg iera kat kpj tgu turn jumpe doktor tp darwisy still cirit lg cune dh bkurangan drp sblm ni.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...