"Rakan Baik"

04 October 2012

Tak suka pampersss..

Darwisy ni agak cerewet jugak la..dari segi pakaian pun mesti nak pakai yag cotton n serap peluh..Sebab kulit Darwisy sangat2 la sensitif,.Pantang berpeluh sikit dah naik bijik2 ruam..aduhaiii anakda ni sorang...Pampers pun mesti yang paling cepat menyerap kebasahan dan yang paling lembut sebabnyerrrrr..punggun si kecik ni akan terus jadi merah menyala n pedih...so,bile dah besar ni darwisy dah pandai xnak pakai pampers cz die tahu bile tak pakai pampers lagi seronok,selesa dan yang penting pengudaraan yang paling baik...huhuhuuhu...

Layankan je la aksi si comel ni bile pakaikan die pampers :-



Tengok muka si kecil ni...langsung tak senyum..tangan tetap kat tempat nak bukak pampers
Yang ni die mintak tolong bukakkan

muka makin marah sebab mummy buat tak layan..tengokkk..die tengah berusaha dengan dua2 belah tangan lak..

note : so,sekarang ni nak senang dan selesa untuk darwisy,iera pakaikan pampers yang jenis easy pant jer..senang citer..Sebelum ni mak iera pakaikan lampin kain tu je..tapi semenjak darwisy dah besar ni.susah bebenor nak pakaikan lampin kat die.asyik nak larikkk jer..

5 comments:

iela said...

sama la dengan anak akak tu. Bila suh pakai pampers je terus dia lari..kalo baring dia pusing2 takmo. haha..

Tapi kalo nak kurangkan ruam jangan pakaikan bedak kat badan. pakai lotion takpe. :)

iera said...

kak eila: hahaha..yeke..mmg depa ni tak suka pakai lampin la ni..hahahha..

kadang2 tgh2 nak pakaikan pampers tu diorg kencing dulu..aduhaiii..betul2 menguji keimanan..

iera pkaikan bedan berubat kak tp losyen pun pakaikan gak.

wahida said...

budak2 tgh membesar gitulah...hehe...

anyway, comel lah anak u sis, badan montok...geram tgk..rasa nak geget2...

iera said...

wahida : hihihi..thnks wahida

norhaizan said...

sama la macam zafirah..pakai pampers kalau lama sket cepat je merah merah..tambah kalo dia cirit..memang merah melecet la kulit dia tu..

sy dpt petua dr my sis..pakai tepung ibu kayu ganti bedak or lotion kat situ..kulit diorang sy alergik sket dgn certain chemical...sy dh try kat zafirah..alhamdulillah sampai sekarang dah tak merah merah kawasan tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...