"Rakan Baik"

04 May 2012

Sayunye hati..

Sayu rasa hati bile darwisy tak nak minum susu sgt dah.Nak tak nak terpaksa bg makan nestum skit2 supaya die tak lapar.bile mummy balik kmpg,baru darwisy nk minum susu.Skrg ni plak luka jahitan mummy dah start sakit2 dan pedih sgt.Semalam pergi klinik jumpe doktor,doktor juz cakap mungkin sebab mummy travel byk sgt dan urat perut tak dpt menahan tekanan yang diberikan  semasa mummy drive.doktor nasihatkan supaya mummy berehat dulu tp mummy takleh berjauhan daripada darwisy.3 Hari berjauahan daripada darwisy pun dah buat hati mummy tak sabar2 nak balik jumpe darwisy kat kampung dan setiap weekend tu mmg hari yg ditunggu mummy untuk balik jumpe darwisy lagi.Mummy dah cari pengasuh untuk darwisy kat sini tp belum jumpe yang betul2 sesuai lagi.Ramai org cakap Mummy terlalu memilih.Yes..Mummy memang pilih yang betul2 ok untuk jaga anak mummy.buat masa ni biarlah mummy berkorban dahulu asalkan anak mummy terjaga bile duduk dgn nenek.darwisy masih kecil,lama2 darwisy akan jadi biasa.

Minggu ni nenek datang sini untuk temankan darwisy,nenek kesian tengok darwisy tak nak minum susu bile mummy takde n mummy xleh lgsg berjauhan daripada darwisy.Petang semalam darwisy menangis sampai terketar2 badan dan termumtah.Mummy tak tahu kenapa,nenek cakap mungkin darwisy sakit perut atau kepenatan cz travel jauh2.Bersabarlah syg,insyaAllah..jika ade rezeki tak lama lagi kite tinggal bersama k.Mummy tak kisah kalau terpaksa berhenti keje tapi mummy masih ade komitmen untuk jelaskan loan kereta.Ya Allah,bantulah hambaMu ini.Tabahkanlah hati si kecil ini.Amiiinnn..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...