"Rakan Baik"

23 May 2011

Kini,Sudah bergelar "Mak Buyung"...

en suami masih menyimpan dan masukkan dalam kotak balik..katanya kenangan terindah..


Alhamdulillah,rezeki dari Allah tidak pernah ditolak.Kini dah mencecah 6 bulan kami bergelar suami isteri.Sepanjang perkahwinan kami ni banyak sangat berita gembira yang kami terima dan rezeki datang mencurah-curah.Alhamdulillah..Semuanya hanya Tuhan yang tahu.

Malam isnin malam yang sepi..en wady ajak pergi klinik memandangkan isterinya telah lewat 7 hari dari tarikh sepatutnye period..dan si isteri telah menunjukkan tanda2 pening2,mual dan cepat penat ditambah plak selsema dan batuk2.

tunggu giliran dan masuk jumpa doktor,doktor tanya sakit ape iera juz cakap selsema n batuk2.pastu pelik gak sbb doktor suruh p check air kencing.Tak lama lepas tu,tiba2 doktor datang dan cakap "CONGRATULATION".Wah..rasa jantung cam berhenti jap berdenyut..pelik pun ada kenapa doktor cakap congratulation???..pastu doktor cakap u dah pragnent..sebak pun ade sebab terlalu gembira...Wajah en hubby pun masa tu betul2 bertukar dan i nampak pada sinar matanya yang die sangat2 bahagia dan gembira.Lepas sesi soal jawab jap dengan doktor,doktor cakap usia kandungan iera dah 5 minggu..

Malam tu terus call parent dan family untuk sampaikan khabar gembira ni..Alhamdulillah..syukur..syukur Ya Allah...Terima kasih sangat2..

nota : Kami tak kisah lelaki ataupun perempuan,yang penting bayi kami sihat.aminnn...

12 comments:

mamasue said...

tahniah iera...hehehehe....mamasue tumpang gembira...

k.mus said...

alhamdulilah.. taniah, awak br bergelar.. akak lak tgh dok menghitung hari nak tamatkan gelaran Mak Buyung.. x larat dah hehehe =P

iera said...

mamasue:hehhee.thnks mamasue..

kak mus : sesi bertukar giliran lak..hihihi..harap2 ade la kawan2 yang peknen gak.hihihi..nak ade geng gak tu..wahahaha

eT said...

jaga diri yer iera..
penat jd mak yong nih..huhu
anyway,tahniah utk iera n wady :)

Sarah Syazwani said...

tahniah iera...jg diri elok2

iera said...

kak et : thanks kak et,hahaha..betul je ape yang kat et ckp kan?ikut cakap sungguh budak ni..wahahhaa.

iera said...

kak sarah : thnks kak sarah..insyaAllah..

De Hearty Riang said...

Tahniah iera... Jaga diri baik2...

~izan~ said...

tahniah iera... sori lmbt wish..ak sempat2 nak merata2 blog sgt...

take care tau..

iera said...

de hearty riang :thnks..hehehhe

kak izan : thnks kak..takpe2..faham..

cheq sue dieyha said...

tahniah ye iera,sy dh setahun kawen tp blm ada rezeki lg..penah pregnant tp gugur,x de rezeki.jg dri n bby baik2 yea iera...

iera said...

cheq sue dieya : thnks yer..insyaAllah..takpe2 che sue sabar k.insyaAllah,rezeki che sue tak lama lagi.hanya Allah yang lebih mengetahui mane yg terbaik untuk hamba2Nya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...