"Rakan Baik"

06 April 2011

Rutin Harianku..

Dah lama tak update blog ni..

Maaf ye kawan2..buat masa ni iera betul2 takde mood nak berblog atau masukkan ape2 entry kat blog..tak tahu la kenapa..

Rutin hidup ni kadang2 membuatkan seseorang menjadi bosan (jangan salah falam tau,bukan rutin berblog tp rutin hidup harian)..

Pukul 6.30 pagi bangun dan solat subuh,bersiap ke pejabat..
pukul 5.00 petang,punch card dan terus balik ke rumah sewa,malangnya takde ape2 yang istimewa di rumah (pulang ke rumah sewa,untuk tido dan mandi semata-mata)...
pukul 10.00 malam,tido dan bersedia untuk bangun keesokkan hari...

Setiap hari mengira hari,hari jumaat adalah hari yang paling bahagia dalam hidupku..pkul 9.30 malam naik bas dan bertolak ke terengganu untuk berjumpa seseorang yang amat dirindui.

Setiap hari ahad,pukul 9.30 malam adalah hari yang paling sedih buat diriku kerana malam tu aku akan bertolak ke Shah Alam kembali..

Hari Sabtu dan Ahad (Siang) adalah hari yang paling bahagia dalam hidupku..

Setiap kali naik bas,badanku akan jadi kejang2 beberapa kali sepanjang perjalanan ke Terengganu dan ke Shah Alam..Muntah2 dan mabuk tu dan biasa..Sudahnya sampai je esok,mataku bertambah lebam dan badan jadi lesu..Ada kalanya sepanjang perjalanan menaiki bas tu aku tak dapat tido disebabkan kesejukan dan keadaan kerusi bas yang tak boleh nak laras..Tapi iera takkan pernah mengeluh..mungkin ini adalah sementara..

Nota : Setiap yang berlaku adalah dugaan daripadaNya dan iera percaya mesti ada hikmat yang tersembunyi..(iera,percayalah..ape yang iera lalui tidak seteruk yang orang lain alami..sentiasalah memandang kebawah agar tidak merasa sedih dan sesekali pandanglah keatas untuk mencari kebahagian dan kemenangan)

9 comments:

syusye said...

alaa kcian nya iera, xpe mb xlame lagi ley dok sebumbung dgn cik somi ok

Sarah Syazwani said...

byk2 sabar...mana tau ada peluang utk bersama hari2

wahida said...

alahai sabar ye dear...mmg penat travel jauh mcm tu setiap minggu...setiap pengorbanan itu mungkin ada hikmahnya....tabah ye..

iera said...

syusye : insyaAllah..aminn,semoga masanya akan tiba tak lama lagi..huhu

kak sarah : aminn..semoga semua yang dirancang berjalan lancar.

kak wahida : thnks kak,insyaAllah..semoga semuanya diberkati..

Putera Tikus said...

jauh baru keintiman tu bertambah.keh3..

~izan~ said...

baru2 lg rasa mcm sunyi kot iera,nnt family bertambah,rasa kurang sket..mmg hidup perlukan pengorbanan.akak pun mengira hari 60-90hari utk jumpa insan tersayang..dah 6tahun berjauhan..mungkin ada hikmah..

jgn sedih2 yer iera..sbb iera beruntung dpt jumpa tiap2 minggu.. =D

iera said...

putera tikus : sebelum tu nak tanya lu,nape bubuh nama putera tikus?hihihi..dari zaman bercinta lagi kami berjauhan..pedih gak..kadang2 hati terusik..teringin benar bangun tido,tgk muka suami disisi n bersiap p kerja sama2.

iera said...

kak izan : Sunyi sgt2 kak..nak buat ape pun jadi malas.kalau dah balik rmh kat tganu baru bersemangat nak buat macam2(terharu bile tgk die yang lebih2 bersemangat nak ajar iera masak..ngeeeee).kadang2 terfikir gak cam nak berhenti kje sekejap n duk dengan suami.tapi...tak bleh lagi la buat masa ni..sabar dulu..mgkin ada hikmahnyer...

eT said...

xper iera...
ada hikmahnyer tuh...sabar yer yang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...