"Rakan Baik"

27 April 2011

Picnic-Hulu Lentang

Ahad hari tu,member2 rumah 7 orang semuanya ajak berpicnic.dah lama sgt merancang tp baru kali ni je betul2 dapat realisasikan hasrat kami ni..biasa la,7 orang ni mmg tak pernah duk rmh weekend..ada je keje nak kena buat..of course la dating,shopping atau balik kampung...hihihihi..bujang katakan...(i bujang jugak tp kat shah alam je la..)

kami bertolak seawal jam 7.30 pagi,sebelum bertolak..baca la doa dulu..niat beriadah kerana Allah dan semoga silaturahim kami berkekalan dan dirahmati..


Air sungai Hulu lengtang..sangat sejukk..


Pemandangan dari tapakt kami berpicnic..

Kak Tini,org yg paling excited nak pergi berpicnic..dan org yg paling lama beremdam dalam air..

Kak ida..

set up barang2..

Antara menu kami..sandwich dan habis masa on the way ke sini..hahhaa

Atap yang meneduhkan tapak picnik kami..sungguh nyaman...

Seseorang telah terlepas..dah smpai dalam air..org lain duk sibuk bakar ayam..

Berempat..masih takut2..



pkul 1 tghri,kami bertolak pulang..berhenti kat RnR Genting Sempah untuk solat zohor dan beli buah berangan...i like buah berangan..best...

nota : sungguh seronok main main,tp sampai je rumah masing2 tido tak hengat dunia..hahahhaa

8 comments:

eT said...

masa akak bujang dulu pon p picnic camnih...bestnyer...

iera said...

hihihi..best kan?hihihi..tp iera bukan bujang dah..dah kawin baru leh p ramai2 camni.

iera said...

bestnya org bujang..

army4war said...

best best best.. lama tak picnic kekeke

~izan~ said...

syoknyer piknik camni..ada anak kecik ni bwk ke hutan2 gini kena pk byk kali hehe..tp kan,bila tgk air mcm tu,terkenang kisan tragis ulu bendul kelmarin..sedihnya..tapi itu takdir..kita kena berhati2 plak lps ni..kan...

ibuintan said...

as salam Iera,

sesekali piknik.. memang best kan, reles tensen

cuma hati2 jgn pergi selepas hujan, betul kata izan.. iktibar dr kejadian di ulu bendul

Ir said...

kak izan : huhuhu..tu r..lepas pergi picnic tu balik rmh tgk berita pasal kes kat ulu bendul tu.mmg betul2 sedih.

ibu intan : thnks ibu cz sudi melawat blog iera yg tak seberapa ni.ye ibu,iera akn sentiasa ingt nasihat ibu.

miezaniera said...

bestnye...terasa kesejukan air tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...