"Rakan Baik"

08 March 2011

Honeymoon kat Selatan Thailand

Honeymoon ke???

Bleh gak la kot..selagi kami bersama dan ke mana saja bersama,bagi kami..kami masih lagi sedang berhoneymooon..maklumlah..berjauhan la katakan..hihihihi

Kali ni iera,en suami dan family ke kelantan untuk mengziarahi sedara2 di kampung.Sebenarnya mak iera ni orang kelate..iera ank terengganu tau..hihihi..

Hari khamis malam jumaat iera naik bas dari Shah Alam ke Dungun..sampai pkul 4 pagi..(ngantuksss...sbb tak dapat tido lena..sejuk sgt2..).

Pukul 10 pagi,kami bertolak ke kelantan..kebetulan kakak ipar baru je bersalin pagi tu...so,kami pergi la tengok anak buah jap..baby boy lagi tau..hihihihi..(dah ade sepasang anak sedara)yang sendiri tak tahu lagi bile..semoga rezeki kami pun menyusul tak lama lagi..aminnn..

Sampai je petangnya,mak sedara terus ajak ke selatan Thailand ni..Nama tempat tu kalau tak silap..'Mundhok' (tak tahu ejaannya betul ke tak).nak ke Mundhok tu ke menyeberangi sungai kelantan.Dekat sgt2..juz 5 minit je dah sampai..tapi sorry la,iera tak sempat nak snap gambar sebab penuh sgt orang dalam sampan tu..panas lak tu.

So,layan je la gambar2 yang tak seberapa ni..memang tak byk ambik gambar sebab terlalu panas dan berdebu..biasa la, kat sane beriklim Monsoon Tropical..

Ni adik2 iera nak interprem dulu awal2..Nur Fatin Hanum...
Ni namanya Noor Farahana..si bongsu..

En suami sibuk memasukkan barang2 kecik kat dalam begnye..
dah malas nk pegang masuk dlm beg jer..senang..
Kat kedai ni ada banyak alatan dapur cam periuk,besen dan banyak lagi..
semuanya murah2 kalau kat tempat kite harga RM100,kat sini kite leh dapat RM50 ke bawah jer..
Dah penat beli barang2 dapur,kami singgah kedai selipar n kasut lak.

Adik2 yang dah penat berjalan..nampak tak barang kat sebelah diorg tu (kat trademark ierawady87.blogspot.com)?tu la barang2 yang kami dah beli,so..diorg kne jaga barang sementara kami pilih selipar lak..hehehe

Dah siap beli,masukkan kasut dalam kotak la..
Kalau nak tahu..tu la fasion tudung anak2 muda kat Thailand..(pelik gak kan?)huhuhu..

Muka dah monyok dan penat sgt2..panas tak tahu la nak cakap camne...(tp tetap bersemanagt nak bershopping punye pasal..hahahah..)



Syok la si Fatin ni duk kat tempat teduh..tepi skit..

Jeng..jengg..ni la selipar yang menjadi pilihan iera dari Selatan Thailand tu.(dah name pun programmer,nak selipar pun cap keyboard jugak..huhuhuhu)

nota : terima kasih en suami, i sayang u lebih..hihihihi

7 comments:

Kancilbiru said...

wahahaha comelnyer kasut iera...kalau ada kat sini confirm akak rembat gak..

wahida said...

style tudung kat thailand tu, x de org malaysia nak ikut ke? hehehe..

nak selipar tu!!

iera said...

kancil biru : hahhaha..tu r..klu pakai cam tak cntik kak sebab petak..hihihi..simpan buat kenangan je la.

kak wahida : kalau artis dah ikut,ade je la peminat diorang ikut nnti kak.hihihi..klu kite yang pkai tudung camtu mmg org tgk pelik la.hihihi

syusye said...

pergh canggih btoi selipar ko iera..mmg kat sne xde lg..he he he

~izan~ said...

wah,syoknya bersopeng hehe...hanimun n sopingmun hehe

iera said...

Syusye : hahaha..tu r..td laki aku dah pesan suh cari cable p cucuk kat monitor..nnti leh taip kat selipar tu..wahaha

iera said...

kak izan : shopping memang syok..hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...