"Rakan Baik"

14 February 2011

Pak Cik dan Mak Cik yang TAK BOLEH dijadikan CONTOH!!!!!!

GGGGgrrrrrrrr...tgk je gmbr ni betul2 dah buat darah mendidih..huiissshhh.....Sabar2..sabar....Fikir positif...

Citernye camni,masa iera on the way nak balik kampung 3hb feb hari tu lalu la highway NKVE dan masuk ke Jalan Duta..Iera keluar dari rumah dah pkul 11 pagi sebabnye kami nak singgah ke Raub dulu untuk pergi kenduri kawin adik sepupu..Jalan leh kata sedikit jem gak la masa nak masuk simpang ke Kuantan tu..iera ambk line kiri sekali dan waktu nak pecut tu tiba - tiba bas dari line tengah masuk ke kiri..alamak..kete merah belakang bas ni plak slow giler..harapkan kete je mahal,tp bawak kete cam 'kura-kura'..dah tak sempat nk bg signal,iera terus masuk jalan tengah.memang waktu tu kete merah ni tak nampak nak laju..alih2 pakcik kete merah ni hon..ye..i accept tu salah i mungkin sbb tak bg signal..tp pakcik ni masih tak puas hati..siap bukak tingkap dan maki aku...Sabar dan buat selamba..(asalnya nak jugak cakap maaf kat pakcik tu tp dah tengok perangai pak cik tu dah lebih n kurang ajor..aku diam kan je la..)

Tak habis lagi,Pak Cik ni ikut lak kete aku dan siap Bukak tingkap marah2..ape kes???(lor..leh laju plak pak cik ni bawak kete sbb semata-mata nak maki aku)..yang tak bleh nak terima..siap Mak Cik pkai tudung "Litup" (semata2 sebab fasion sekarang) leh bukak tingkap dan senyum sinis kat aku..aku buat bodoh jer..dah dekat nak sampai Tol Jalan Duta leh lak die bukak tingkat dan snap gambar aku..wehh..ape jadah!!!!aku dah mule pannassss..ape ko ingt ko bwk kete mewah,ko berkuasa ke???klu ye aku salah pun,takkan sampai camtu sekali???bukannye aku pecahkan cermin kete ko pun..Bo***..(Aku tekad kalau die berhenti,aku pun berhenti..masa tu betul2 panasss)Orang tua ni dah lebih..ni namanye kurang ajar wehhh..

Ni la kete pakcik tu..tak besar sgt pun..ntah2 bayar pun belum habis..
Lepas Snap gambar aku,diorang terus blah..



.
.
.
.
.




Ni la adik sepupu iera yang kawin kat Raub hari tu,dah takde mood nk ambk gambar..ni je gam,bar yang ade..Selebihnye dalam camera kakak iera..Tahniah ye Farah Dan Eri..

nota : Pak Cik2 dan Mak Cik2 yang kat luar sana,tolong bawak kete dengan berhemah..kalau orang muda leh respect kat Pak Cik2 dan Mak Cik2..takkan korang Pak Cik2 dan Mak Cik2 takleh respect kat diorang..Orang dah tersalah maafkan je la..klu ko yang salah orang muda buat cmtu ape ko rase? (Untuk Pak cik n mak cik dalam kisah ni k)

13 comments:

eT said...

ni pakcik makcik yg iera cite tu eh...huhu
abaikan la mereka dah tua tuh...:p

Sarah Syazwani said...

sabar je la ye..anyway terima kasih hantarkan surat

iera said...

kak et : mmg diorg dah tua kak,tapi sebab sikap orang tua cam diorg ni la yang buatkan orang muda jadi kurang ajarrr..

Cz Aina said...

huhuhuhuhu..
u cute sgt kot..
die jeles sbb wife die xcute..
ahhaahahah..

iera said...

kak sarah : tu la..sabar dah ni..malas nk layan dah.harap tak bertembung lagi dgn diorg nih..takpe kak,tp maaf ye sbb tak smpt nk jumpa akak hari tu sbb byk sgt programnye bile dah balik kg ni..maklumlah kne duk 3 buah rumah..huhuhu

iera said...

Cz Aina : hahahhaa..akhirnye leh jugak iera tergelak baca komen kat entry ni..ingtkan dah tak leh nk gelak sbb hangin dgn pak cik dan mak cik tu..hehehhe..takde la..pak cik n mak cik tu ade masalah kot..dah tak thu nk lepas kat sape agaknye..

~izan~ said...

pakcik tu konon berjiwa muda la kot tue perangai tak berapa semengah tu huhu.

syusye said...

pergh....
ade jgak owg mcm 2 kan?

Mat Ganu said...

sabar2...hehehe

wANieYZ said...

iera..wanie tag iera taw...

iera said...

kak izan : Tu la pasal..iera pun rase cam tu kak izan..die perasan mude la agaknyer..

iera said...

sura : Mmg pun sura,mmg ade..huhuhu..nyampah je tgk kete warna merah skrg ni..huhuhuhu

iera said...

mat ganu : dah bleh bersabar dah..hihihi

waniey : wani tag iera ke?tag ape erk?iera dah masuk blog waniey takde nampak entry tu pun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...