"Rakan Baik"

28 February 2011

Bile dah "Bosan"..Ape Qasrina buat?

Sabtu dan Ahad hari tu,tiba2 rase bosan duk rumah..nak balik kampung tiket dah habis (flight n bus)..sedihnyer..tiba2 dapat masej dari mama Qasrina...

mama Qasrina : iera,esok rase2 busy tak?
iera : Urm..tak tahu lagi kak..knp?
mama Qasrina : jom kite pergi ofis nak?
iera : Ala..iera takde keje sgt kak kat ofis tu..
mama Qasrina : Skrin iera dah siap ke?yang 0.4 tu?
iera : kalau nak ikutkan mmg la tak siap sepenuhnya lagi..huhuu
mama Qasrina : Haa..jom la pergi siapkan keje iera tu.akak pun ade keje gak yang nak
kena siapkan ni..
iera : (dalam kepala otak masa tu rase cam nak layan citer2 korea yang tak habis
tgk lagi dalam leptop tu..hehhehee)
....errr..urmm..baiklah..esok,nak pergi ofis
pkul brp?
mama Qasrina : Pukul 8.30 camtu...
iera : Ok..papepun roger balik esok k.(Fikir2 balik : bagus gak leh tambah pendapatan
bulan ni..hihihihi)


Pagi Sabtu dan Ahad tu memang betul2 malas nak bangun bersiap pergi pejabat..huhuhu..Tapi disebabkan dah niat nak "tambah pendapatan" bulan ni dan dah tahu mesti kak bai bawak Qasrina datang ofis..so,aku gagahi jua..wahahahaha..

Ni la aksi2 Qasrina bile dah bosan menyebabkan aku tak Bosan melayan kerenahnyer..tipa2 masa duk gelak tgk telatah Qasrina..hahahaa..

Ayat qasrina yang paling best ...

Keadaan : sunyi dan senyap

Tiba - tiba............ Oooooo...kak Iera..(panggilan dari Qasrina)

buatkan iera dan kak bai tergelak je dengan Qasrina ni..hahhaha..

Layan je aksi2 kelakar Qasrina....

Qasrina dah start swimming kat atas lantai..


Qasrina dah halau iera,die lak nak duk kat meja ni siap tengok coding skrin lagi..
wa caya sama lu Qas,lepas ni leh jadi programmer cam kak bai la..wahahaha


Dah bosan buat coding,Qastina mula swimming kat atas meja lak..yang paling bestnye swimming betul2 depan monitor PC tu..hahahahhahaa..



Nota : Memang betul2 berbaloi datang OT weekend ni sebab keje siap dan terhibur dengan
telah Qasrina.hahahahaa...

kepada mama Qasrina : lepas ni kalau nak ajak iera OT lagi Boleh tapi dengan Syarat
kena
bawak Qasrina sekali tau..hihihi

14 February 2011

IKEA

Wahh..sungguh seronokkk..hehhehee..

Hari dan masanye tak boleh cerita..ekekkee..iera,kak bai,kak Mira dan Kak Ros ke IKEA untuk survey barang2 rumah..

Memang cam dah nak giler tgk banyak giler barang2 rumah..sungguh dasyat..kami pergi dengan duit RM50 jer..nah ambik ko..cakap nk window shopping jer...huhuhuhu..makkkk,tak sanggup betul..lepas ni nk bawak en suami datang lak la..

cube teka,ape yang diorang buat?
Minat sgt cermin ni tp sabar jer dulu..bawak en suami datang leh la free..hehhehe

Semua gambar2 cermin jer..gambar2 barang lain dah tak sempat nak snap sbb duk kusyuk pilih barang tap tak beli pun..wahahahhaaa...

Nota : Thanks kak Mira sebab jadi pemandu pelancong kami..lepas ni leh la g jalan2 lagi yer..hehehe

Pak Cik dan Mak Cik yang TAK BOLEH dijadikan CONTOH!!!!!!

GGGGgrrrrrrrr...tgk je gmbr ni betul2 dah buat darah mendidih..huiissshhh.....Sabar2..sabar....Fikir positif...

Citernye camni,masa iera on the way nak balik kampung 3hb feb hari tu lalu la highway NKVE dan masuk ke Jalan Duta..Iera keluar dari rumah dah pkul 11 pagi sebabnye kami nak singgah ke Raub dulu untuk pergi kenduri kawin adik sepupu..Jalan leh kata sedikit jem gak la masa nak masuk simpang ke Kuantan tu..iera ambk line kiri sekali dan waktu nak pecut tu tiba - tiba bas dari line tengah masuk ke kiri..alamak..kete merah belakang bas ni plak slow giler..harapkan kete je mahal,tp bawak kete cam 'kura-kura'..dah tak sempat nk bg signal,iera terus masuk jalan tengah.memang waktu tu kete merah ni tak nampak nak laju..alih2 pakcik kete merah ni hon..ye..i accept tu salah i mungkin sbb tak bg signal..tp pakcik ni masih tak puas hati..siap bukak tingkap dan maki aku...Sabar dan buat selamba..(asalnya nak jugak cakap maaf kat pakcik tu tp dah tengok perangai pak cik tu dah lebih n kurang ajor..aku diam kan je la..)

Tak habis lagi,Pak Cik ni ikut lak kete aku dan siap Bukak tingkap marah2..ape kes???(lor..leh laju plak pak cik ni bawak kete sbb semata-mata nak maki aku)..yang tak bleh nak terima..siap Mak Cik pkai tudung "Litup" (semata2 sebab fasion sekarang) leh bukak tingkap dan senyum sinis kat aku..aku buat bodoh jer..dah dekat nak sampai Tol Jalan Duta leh lak die bukak tingkat dan snap gambar aku..wehh..ape jadah!!!!aku dah mule pannassss..ape ko ingt ko bwk kete mewah,ko berkuasa ke???klu ye aku salah pun,takkan sampai camtu sekali???bukannye aku pecahkan cermin kete ko pun..Bo***..(Aku tekad kalau die berhenti,aku pun berhenti..masa tu betul2 panasss)Orang tua ni dah lebih..ni namanye kurang ajar wehhh..

Ni la kete pakcik tu..tak besar sgt pun..ntah2 bayar pun belum habis..
Lepas Snap gambar aku,diorang terus blah..



.
.
.
.
.




Ni la adik sepupu iera yang kawin kat Raub hari tu,dah takde mood nk ambk gambar..ni je gam,bar yang ade..Selebihnye dalam camera kakak iera..Tahniah ye Farah Dan Eri..

nota : Pak Cik2 dan Mak Cik2 yang kat luar sana,tolong bawak kete dengan berhemah..kalau orang muda leh respect kat Pak Cik2 dan Mak Cik2..takkan korang Pak Cik2 dan Mak Cik2 takleh respect kat diorang..Orang dah tersalah maafkan je la..klu ko yang salah orang muda buat cmtu ape ko rase? (Untuk Pak cik n mak cik dalam kisah ni k)

02 February 2011

Wajah2 Ceria Kami Bile Bersama..

Rindunya kat suami..Hanya gambar2 je la pengubat rindu.Gambar2 ni kami rakamkan sewaktu hari ke 3 kami kawin,lokasinye kat Tasik Puteri,Bukit Besi..waktu tu masih kat rmh mertua..dah bosan duk kat rumah..suami pun ajak la dating kat tasik puteri ni..memang best,sbb bersama suami tercinta..airnye pun mmg jernih sgt2..


Nota : Bile berjauhan,kami akan demam..sape la nak jaga abg kan?kesian abg..

Dulu Anggerik Deli,Kini Pendeta...


Jumaat lepas..iera,kak bai,kak mira,kak ros dan kak mas teringin la nak makan kat pendeta..dulu namanye Aggerik Deli tp kite dah berubah nama sebab ownernye dah berubah..
Menu tetap sama lagi..so,kami pun nk try la masakan pendeta ni kan..kami pun order la..

Ni order iera : burger

Ni kak mira punyer..Carbonara Chicken


Ni Napolitana Chicken kak bai punye..Totally berubah..dulu ayam seketul besar..tp tgk ayam skrg?cebisan je yg diletaknyer..huhuhuhu..
Ni kak ros punye..Nasi goreng Kampung..(tak shedap lgsung..tawar jer..)

Ni la ahli komenter tegar..kak mira tgh tulis komen tu..hehehe
(semua muncung (tanda protes..))

Eh..eh...tiba2 ade gambar Mimiey lak..dah lupe dah ambk mase bile gmbr ni..
(peristiwa : Lif rosak..terpaksa mendaki tangga untuk smpai ke tingkat 5)

Nota : Makanan kat Pendeta tu mmg kami tak puas hati dan tak sedap..tak sepadan dengan harga mahal..baik makan kat kafe bwh ni jer..

01 February 2011

Akibat Zina,Ariel dipenjara..



Akhirnye terungkap jugak persoalan siapa dalang disebalik video klik lucah ariel n kekasih2nyer..huhuhu..rupenye diri sendiri punya angkara..
Tapi cukup ke dengan 3 Tahun 6 bulan je penjara??

Akibat zina dan tamak (cari duit lebih dengan cara mengedar video klik lucah sendiri),diri sendiri yang dapat aib,malu dan cuti panjang (dlm penjara).

Tiba-tiba teringat lak ungkapan yang selalu disebut ustazah Nor Bahiyah "Anda Buat,Anda Dapat"..Buat jahat,dapat balasan Jahat..Buat baik,Dapat balasan Baik..

So,fikir-fikirkan Lah dan Selamat Beramal..(ungkapan Profesor Izi..)

Petikan Kosmo

BANDUNG - Vokalis Ariel Peterpan atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda 250 juta rupiah (RM85,000) atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Daerah Bandung semalam, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya dengan artis Luna Maya dan Cut Tari.

Keputusan itu dibaca oleh Ketua Majelis Hakim kes itu, Singgih Budi Prakoso pada perbicaraan secara terbuka yang penuh sesak dengan orang ramai serta wartawan. Sebelum ini, perbicaraan diadakan secara tertutup.


Mendengar keputusan itu, beberapa peminat wanita Ariel kelihatan menangis.

Hukuman itu adalah lebih ringan daripada tuntutan pihak pendakwaan pada 6 Januari lepas yang meminta mahkamah menjatuhkan hukuman penjara selama lima tahun terhadap penyanyi itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...