"Rakan Baik"

06 January 2011

Kehadiran Tun Dr. Mahathir Mohamed ke UiTM

Alhamdulillah..syukur sgt2 sebab diberi kesempatan untuk berjumpa Tun Mahathir live untuk kali ke 2.Kali pertama jumpa Tun kat kampung saye tau..Kampung Seberang Pintasan,Dungun,Terengganu.masa tu saya masih kecik lagi..baru tingkatan 1 rasenya..

Kali ni Tun hadir ke UiTM sebagai ucaptama Seminar Perdana anjuran Institut Pemikiran dan Kepimpinan Melayu (IMPAK),UiTM Shah Alam dan Yayasan Pembangunan Insan.Tajuk Seminar kali ni "Perpaduan Asas Pembangunan Bangsa".Banyak jugak yang telah disentuh oleh Tun dalam ucapannya pada kali ni mengenai sejarah dan penting perpaduan bangsa melayu dan rakyat malaysia.Pada masa kini,ramai dikalangan kita yang lalai dan tidak mementingkan perpaduan ..masing2 lalai dan tidak menghayati sejarah yang telah nenek moyang kite lalui sebelum kemerdekaan negara kita.Saya sokong penuh kalau kerajaan nk wajibkan mata pelajaran sejarah diambik diperingkat sekolah tp masukkan sekali peristiwa2 yang berlaku dalam sejarah malayan union dan kemerdekaan negara.

Tapi yang bestnyer tadi sempat salam bergambar dengan Tun lagi tau..tp gmbr tu dlm camera kak bai.hari ni kak bai tak bawak cable camera plak.so,kena la tunggu esok untuk upload gambar tu..huhuhu

Layan je la dulu gambar yang ade dlm henset iera ni dulu..

Seminar 1 : Survival Menuju Kemerdekaan Oleh
Y.Bhg.Kapt.(B) Dr.Shamsuddin Moner@Munir
sempat lagi berposing masa dgr ceramah.hihihi..
tp gmbr iera takde..huhu..cube teka iera g mane?
Ketibaan Tun Dr.Mahathir Mohamad di iringi oleh
Y.Bhg. Dato' Prof. Ir Dr. Sahol Hamid Abu Bakar
Barisan Pemimpin Berwibawa
Ucapan Aluan Naib Canselor UiTM
Ucaptama Y.A.Bhg. Tun Mahathir Mohamed
Sempat jugak ambk gambar Tun dari dekat n
bergambar kenangan dengan Tun tp gambar tu kat dalam kamera kak bai..huhuhu
ni gambar kak mira yang tengah tersenyum manis,ntah ape yang tengah dibuatnye tp yg ade kaitan dengan tajuk hari ni adelah kertas biru kat atas meja die je tu haa..hihi

nota betis: gambar tak berapa jelas,biasa la zoom pkai henset murah jer..

12 comments:

army4war said...

hahahahaha... manis tol senyuman akak kan.. busuk la ko iera!!

iera said...

hahaha..betul la manis..suka tgh akak senyum camni.ayu jer..wahahak..

army4war said...

aku geget baru tau.. kakakaka

ijatnuar87 said...

heheheh...ingtkn gambar last ira,hehehe...rupanya2 org lain...

iera said...

kak mira : geget la..auw..sakitnyer..hahahakkk

izat : takkan iera nk ambk gambar iera sendiri kot..kne ambk gmbr org lain la jual kat blog..kekekkekee

Atia Adina said...

ish rugi ar tak datang semalam.....kalo tak leh jumpa tun....

ijatnuar87 said...

xder la,sbb gmbr kak mira tu cam ira pom ader,cuma lain skit,hehehe

iera said...

atia : tu la..rugi tau..

izat : hahaha..ade ke?tang mane yg ade tu?hihi

ijatnuar87 said...

xleh la..nnt kak mira marah plk,hehehe

iera said...

ijat : hahaha..kak mira tak marah la..hihihi..(teka jer.)

ijatnuar87 said...

heheheh...xper la.abaikan jek,hehhee

iera said...

ijat : baiklah cikgu ijat..hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...