"Rakan Baik"

25 January 2011

Honeymoon at Port Dickson

Alkisahnye honeymoon kali ni sebenarnye tak dirancang pun..Alang2 en suami dah datang Shah Alam awal tahun hari tu mmg sah2 la dah takde bilik kosong kat sini..So,kami pun bertolak la ke Port Dickson..Hari pertama honeymoon kat Hotel UiTM..hari kedua dan ke 3 kat Kondo Peranginan TNB,Port Dickson la plak..

Sewa Hotel UiTM 1 malam = RM138
Sewa Kondo TNB 1 malam = RM30 (2 bilik)

Tapi gmbr kat hotel tak ambk banyak sbb kami tak duk hotel sgt asyik kuar jln2 je..gmbr2 yg ade takleh nk tunjuk nnti en suami marah sbb tetttts..hihiihi

Ni antara gambar2 kat PD..
Ni la Kondo TNB tu..besar jugak kan?hehehe

Nampak sgt gmbar edit kan?hihihi..dah name pun g berdua..ambik gmbr sorang2 je la..
(sbnrnye gmbr ni dah mase nk balik dah..)

Ni dalam master room,siap dgn meja mekap,alamari,bilik air dan balconi..
(Abaikan tower n bju yg berselerak tu erk)


Ni bilik tidur untuk anak2 yer..masih tak terusik sbb kami belum ade ank..

Perabot dalam bilik
Ruang tamu

Tak thu knp g letak gak gmbr lampu ni..huhuhu

Ni ruang balconi..sebenarnya balconi ni besar gak sbb sebelahnye
tempat sidai baju n bersambung dengan balconi master room


Ni meja makan kat dalam kondo tu
(sebelah tu dapur tp lupe lak nak snap gambar dapur..hihii)

Ni la antara yang glamor kat PD tp kami tak sempat pun nak naik banana ni.huhuu

Nota : Mmg seronok duk kat kondo ni sbb rase cam duk kat rmh sendiri tp bosan jugak sbb berdua je..Banyak lagi tempat menarik yang kami lawati tp tak smpt nk snap gambar sebab dah kepenatan..next time kami pergi lagi k..

7 comments:

izan_cute said...

seronoknya p hanimun hehe...akak pun kdg2 bila suami balik dari laut,akak g hanimun berdua2 aje,amik kesempatan manja2 hehe..maklumlah 2-3bulan baru jumpa..

NINIEZANE said...

hi eira..bestnye g honeymoon...ms tkde anak nila gi jln puas2...mcm kwan ni dh lama tk honeymoon...huhuhu

ijatnuar87 said...

wah...cam sronok jek kondo tu...rega pom tak mahal maner,hehehe

iera said...

kak izan : hehehe..mmg patut kne g honeymoon tu kak sbb dah lame tak jumpe.kami ni pun sentiasa honeymooon sebenarnye.Tiap2 minggu honeymoon n kuar dating.maklum lah masih takde anak lagi..hihii

kak ninie : betul tu kaka..hehehe..gunakan peluang yang ade sebaik mgkin..ekekeke

ijat : mmg seronok ijat:siap ade kolam mandi,western n seafood restoran n nk mandi pantai pun bleh..hehehe..seronok..

Cz Aina said...

naik la banana boat..
best gler..
tp u olls berdua je kan...
kne 4org..baru best..

iera said...

mmg nk naik kak tp tak sempat la..sbb sblm naik banana tu pi buat bekam dulu..huhuhu..

Amira Naddia said...

nape xnek banana boat?? besh taw!!! nti g 2nd honeymoon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...