"Rakan Baik"

15 December 2010

Terseksa kerana DENGGI



dah seminggu lebih tak update blog ni..mmg takde mood lgsg..badan masih lagi lemah n pening2 lalat..cam nk pitam pun ade..huhuhuhu...Balik kg hari sabtu hari tu,pagi tu dah rase sakit2 badan..ptg dah mula cam nk muntah2 tp buat2 takde pape..malamnye tak leh tdo lgsg..badan panas radang n en suami dah mula risau..huhuhuhu...esoknye tak pergi klinik sbb wady kje..iera dah tak larat sgt2 tp gagahkan diri jugak untuk bangun sediakan sarapan n bekal untuk suami..maklumlah waktu kami bersama terhad..so,time balik kg camni la nk layan suami punnn...
Petang tu badan still lemah lagi tp tak nak susahkan suami bawak p klinik..so,lepas mkn malam..terus tdo..tgh2 malam badan jadi panas lagi n kali ni seluruh badan cam nak kejang jer..haduiii...ape lagi..en suami bangun n tgk jam waktu tu baru pkul 2 pagi..wady tinggalkan iera kjp cz pergi 7eleven untuk beli ubt..hampir smpai ke 5 pagi still takleh tdo lagi sbb bdan sakit2..esok wady ade meeting pagi2..kesiannye kat suami sbb terpaksa jaga iera smpai ke pagi lagi..pkul 7 pagi,iera terjaga dari tdo sbb wady baru nk g kje..alahai,kesiannye kat suami sbb iera tak smpat nk sediakan sarapan..wady ckp takpe la,abg tak smpai hati nk kejutkan sbb bdan iera panas sgt2 lagi..pkul 8.30 iera cume gagahkan diri untuk bangun mandi n qadar solat subuh yg tertinggal td..
Selepas solat mgrib..wady ajak p klinik n waktu check doktor hanya cakap badan iera mmg panas skit n die juz bg panadol,vitamin n ubat batuk..Alhmdulillah lepas mkn ubat leh la tdo smpai ke pagi..tp esoknye hari selasa,badan panas balik n kejap2 kesejukkan..haduiiiyaii..knp ni??tghari tu kami buat kptsn untuk balik ke dungun..tb2 kete wady lak rosak..tak pernah2 kete ni buat hal tiba2 hari yg kite betul2 nk pkai die rosak lak..dah la hari tu la yg badan iera betul2 panas..Ya Allah,ape la dugaan kali ni..kete rosak betul2 depan kuartes tnb n wady terpaksa jalan kaki balik rmh ambk motor untuk bawak iera balik..dalam keadaan hujan n sejuk tu,wady bawak iera balik semula ke kuartes kami..smpai je ka rmh,badan betul2 dah lemah.

hampir pkul 7 gak baru kete siap dibaiki balik..pastu baru la kami pulang ke dungun...pagi2 esok,mak iera suruh wady bawak iera p hospital untuk checking..smpai je kat hospital..doktor terus buat ujian darah n kata doktor platlate darah iera rendah n tekanan darah pun rendah..ape lagi hari tu gak kne masuk air..sakit oooo..kne cucuk hampir sepuluh kali sbb doktor nak ambkk darah untuk buat ujian..

habis lebam2 badan ni..hari ahad malam isnin,baru leh naik bas ke shah alam plak..
badan masih lagi lemah n kepeningan lagi..kakak dah ajak p klinik check darah balik tp cam dah serik..huhuhuhu..kakak pun buatkan lah sup ketam n belikan air 100plus untuk iera minum..tp 100plus tu masih lagi tak terusik..huhuhuhu..

ni skit tanda2 klu kne denggi :-

nota : jagalah kesihatan baik2..bile dah sakit sukar nak sembuh..betul2 dah serik..sakiiittt sgt kne cucuk n ambk darah tiap2 setengah jam..

7 comments:

syusye said...

nak baek cepat kena mnum 100plus byk2...atau pow sup ketam ley naek kan plalet darah...

wANieYZ said...

ehm...sabar yer..semoga cepat sembuh..

ijatnuar87 said...

isk,rehat byk2...ubat2 jgn luper,smoga cpt2 sembuh...

iera said...

sura : ye ke sura?huhuhu..iera dah minum sup ketam banyak2..bdan rase cam sihat skit..tp cam takut la nk p hospital lagi..kot2 kne ambk darah lagi..sakit lar..klu sekali dua takpe gak..ni dekat 10 kali diorg duk ambk darah iera..huhuhu

waniey : time kasih waniey..

iera said...

ijat : time kasih ijat..tiap2 hari dah duk makan ubat ni tp badan tak sihat2 gak lagi..huhuhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
belasah 100 plus bebanyak

iera said...

betul ke minum 100plus dgn panadol leh smbuhkan demam dgn cepat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...