"Rakan Baik"

08 November 2010

Tahniah Kak Nad..



5hb nov hari tu ke tampin...mmg seronok cz dah lame tak dtg sini..ape yg teruja sekali,aku mmg teringin sgt2 nk mkn buah berangan..huhuhuhu..tp sayangnye takde org jual la plak..

aisyemenn..apsal tiba2 sengal2 tulang ni(sejuk agknye..huhuhu)


berkat menumpang rmh baru kak ila,kak lin,kak gie n kak siti..esok tu aku ke kenduri kawin kak nad..salah seorg staf majlis daerah tampin..dulu,aku pernah jd vendor kat majlis daerah ni..macam2 cerita mase aku kat sini tp semenye syok jugak la..aku ingt lagi time aku baru pkai kete..macam2 tragedi lucu yg berlaku..seme org mjlis daerah panggil aku 'AGU' disebabkan kereta aku tu la yg plat 'AGUXXX'..huhuhu..(beli kete kat perak,tp aku ank jati terengganu tau)..

aku pernah terlanggar pintu depan majlis daerah smpai pak cik guard tu klu nmpk je kete aku terus bukak pintu luas2..hahahaa..pastu pernah gak terlanggar bontot avanza baru staf majlis...tp Agu aku tak calar sgt la plak mgkin dah kebal agknye dek tuannye yg jenis asyik melanggar segala benda.Aku pun pernah seret tong sampah depan rmh aku sbb tak lepas nk masuk parking..hahaha tp tongsapah tu yg terbelah,kete aku tetap menteng cam takde pape pun terjadi..kihkihkih..tp disebabkan tu tong smpah rmh aku terpaksa la aku ganti baru jugak klu tak nnti takkan nk tompang tong smpah rmh sebelah kotttt..so,ade la abg nizam a.k.a slh sorg bekas staf mdtampin pernah declare klu kete aku duk sblh kete die,die akn larikan cepat2 kete die tuh..(hahhaa..tp lepas tu kete aku msti je ade sblh parking kete die..tu la,sape suruh pi cakap camtu?wahahaha~~).n cite yg paling lucu n aku tak leh nak lupe pasal kat majlis ni aku tak leh la nk cite beb sbb aib skit la..hahhaha..hanya org majlis yg tertentu je yg tau kisah ni..yg pasti kak Ani,kak nurul,kak yam n org pentadbiran seme tahu sbb diorg yg sapukan ubat kat lutut aku yg berdarah tu..wahahhaa...smbil menangis sambil tergelak..kelakar sehhht~~

Sepanjang duk tampin jugak aku dapat kenal macam2 jenis perangai org,ade yg suka ambik kesempatan,ade yg leh tolong time suka je n ade yg jenis ikut org je..ade yg jenis suka muji2 kat depan,kat belakang suka kutuk n ade yg leh tolong n bersama kite time susah mahupun senang tp yg paling aku terharu waktu aku sakit kat rmh sewa baru dengan kak ila, kak lin,kak gie n kak siti..waktu aku sakit,hepi,sedih n tension..waktu tu aku tiba2 pengsan kat rmh,diorg la yang angkat aku n bawak ke hospital..aku masuk wad kecemasan 2 jam n diorg temankan lak aku malam tu kat wad..padahal aku tahu hari tu adlh hari yg paling sibuk n penat diorg kat tempat keje..diorg seme sentiasa disisi aku memberi sokongan..thnks kakak..iera takkan lupakan kenangan indah di Tampin,N9..nak dijadikan cerita,aku dah rase Tampin tu cam kg no 2 aku selagi akak2 ni ade kat sane..


Layan je la gambar pengantin ni..gambar2 memori lain ntah mane perginye sbb hanset n70 aku dah rosak..seme dah hilang..huhuhu


ni la pengantinnye a.k.a bekas user iera kat tampin dulu..kak Nad..(dah lupe nama penuh..)

Kat kat sebelah kanan sekali tu kak nurul,pen.peg perlesenan kat mdtampin..belah kiri sekali ni kakak iera..tp seme org ckp tu adik iera sbb muka kakak lagi muda..(sabar je la..huhuhu)

nota : Pengalaman mengajar seseorang menjadi lebih matang,tika aku di Tampin..aku betul2 kesorangan..tak pernah kenal sesiapan pun di sana..tp kehadiran mereka yg menghiburkan hati aku..walaupun kadang2 didalam hati aku cume mampu menangis..1 bulan makan megi untuk alaskan perut mmg pengalaman yg betul2 mematangkan aku..

4 comments:

Atia Adina said...

alamak....tajuk macam happy jer...."Tahniah kak nad"....sekali baca entry....citer sedih....sian dia....bagus....benda macam tu lah yang mematangkan kita kan

wANieYZ said...

huhu..memang kakak iera nmpak mcm adik iera..heheheh..jgn marah..:D

iera said...

Atia : Disebalik keceriaan dan senyum dibibir kite,org tak thu duka didalam hati..so,same je maksud entry ni..klu org tak bace sampai habis entry ni..org takkan thu ape yg ade disebalik tajuk kegembiraan tu.

waniey : mmg pun,beza umur kami ni 1 tahun je..lgpn iera ni berisi skit n iera kje dulu dari akak iera..iera start je praktikal terus merantau ke tempat org..macam2 pengalaman yang dah dilalui..pengalaman tu sebenarnye yg mendewasakan kite..so,klu nk muka lagi matang,p la kje jauh2 skit n duk sorg2 k..hehehehe

iela said...

Hoh..nasib kita serupa. Dulu pon pernah gak merasa makan megi selama sebulan.. Huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...