"Rakan Baik"

06 April 2010

Ezatil Atilla Binti Rashid namanya..

Inilah kakakku satu2nye atau pangilan yang aku panggilnye 'KAK'..bergaduh pun dengan die la,ketawa pun dengan die la jugak..Beza umur kitorg pun juz 1 tahun je.aku 1 mei 1987 n kak 17 Mac 1986.Memang dari kecil lagi kami tak pernah berpisah tp kami suka bergaduh disebabkan kitorg ni slu sgt berebut nak benda yang sama.time basuh kasut skolah pun nk gaduh,basuh sama2 pastu gaduh sape yg nk guna berus dulu.akhirnye jadi cam anjing n kucing kat dlm bilik air tu.tiba2 zzapp..wah..pedih betul kat atas belakang kitorg..satu limbasan paip getah yang baru dihayunkan ibu kami kerana dah tak tahan telinga dengar kami bertengkar.Dua2 teresak-esak smpai tertido..tdo pun kat tilam yang sama.bilik pun berkongsi sejak kecik lagi..Skrg ni dah pindah kat shah alam n kami still berkongsi bilik lagi.Satu keistimewaan yang aku suka tentang kakak aku ni dia tak pernah merungut n anak yang baik.Apa yang aku tak suka tentang die adalah tak suka sekolah yang sama cz org akan banding2kan kami n disebabkan aku ni adik,so seme org kenal aku dengan panggilan adik ezatil..kalau apa2 yg aku buat pun pasti org akan kaitkan kami n aku pun glamor la dgn nama die.Masa aku ke sek.tek terengganu aku akhirnya dikenali n glamor dgn nama aku sendiri sbb kakak aku sek.men.tek.dungun.wakaka...Sungguh bahagia...hehehehe..ape lagi yg tak berapa pedih telinga dengar org akan bandingkan kami,sorg cubby n sorg slim..sape lagi yg cubby tu...aku ler...perghhh..dan..yang palong tak best siap org leh cakap aku ni kakak n kakak aku tu adik..mane leh camtu...waaa....huhuhuhu..dah la..dah tak nak citer dah..layan je gambar ni...huhuhuhu..

kembar tak seiras
*
*
*
Syafika n che ngah
*
*
*
Inilah ibu kami,tgk kakakku mmg ank yg baik tolong payungkan mak.ekekee

P/s : Jangan cuba kutuk n banding2kan aku n kakak aku lagi k.

4 comments:

eT said...

hehe...tp xper..dedua comey....

Anonymous said...

kim salam kat kakak awak tau.....

mamasue said...

kakak mate bulat, adik mate sepet sket...tp 2-2 sweet n kiut ler....

iera said...

thanks kawan2..setiap org ada kebaikan n kelemahan masing2..tiada yang sempurna.terima la seadanya kami sebagai diri kami sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...