"Rakan Baik"

30 April 2010

1 Mei lagi..


Alhamdulillah..dah genap 23 tahun..masih diberi peluang lagi untuk meneruskan perjalanan hidup ini.kali ni besdayku di PSMB..Kali ni betul2 buat aku terharu kerana aku telah bergelar kakitangan kerajaan.Rase cam cepat sgt waktu berlalu..Apepun,terima kasih banyak2 pada yg say besday untuk iera...Selamat Hari Pekerja untuk anda semua..

21 April 2010

Booth PSMB @ Hari bertemu pelanggan


Bos : Iera,awk 'ahli jawatan kuasa KREATIF DAN INOVATIF' kan?
Aku ; yup (blurr..)
Bos : Jom ikut saye jap?
Aku : Blupss..nape ni?tak pernah2 bos panggil aku tiba2..
Bos : jumpa saye kat bilik pengarah
aku : Aduss..Kenape ni? (Berteka-teki)

Sampai je kat bilik pengarah,dari ajuh aku dah nampak pengarah kuar dari bilik die..Oit..kenape pengarah kuar?td bukannye kak zira suruh masuk bilik pengarah?urm..takpe la bagus gak pengarah kuar (dlm hati).Tiba-tiba...........

Bos :(kuar dari celah pintu)wei..iera,cepat la..
Aku : uiitttsss...biar benar..ramai gak org.

Rupe2nye,Bos nak mintak tolong aku setup booth jabatan kat bawah..huuuu...buat letih aku berdebar n mikir bukan2 jer...ape lagi,tolong la angkat barang2 yang nak dipamerkan kat booth tu sampai berpeluh2 ketiak aku ni..huhuhuhu..penat siottt....turun naik tangga..time2 camni la lif nak rosak..huhuhuu..

Ha,ni la gambar2 sepanjang bertugas kat pameran tu..apepun demi jabatan dan status pekerja tetap yang belum sah lagi,aku turutkan jua.....hehehe..


Baru gantung banner,ape lagi ambk gambar dulu la..bukti2..hehehe
*
*

Ni la orang yang paling kreatif di PSMB dan paling banyak membantu kami yang tidak kreatif langsung ni.
*
*

Bile dah kepenatan,ni la jadinye..kibaskan kepak sendiri..hihihi (*sory kak bai*)
*
*ni la hasilnye setelah bertungkus lumus..huhuhu..
*
*

Esoknye,aku la jugak yang jadi kne jadi dayang booth PSMB

nota lutut : Buatlah setiap kerja yang diamanahkan seikhlas hati,Setelah kerja selesai pasti hati menjadi lebih tenang.(hehehe..faham2 sendiri la yerr..)


" Syafika oh syafika "..


Ni kisah anak buah aku yang yang dah makin membesar.dari kecik lagi die mmg minat kat binatang2..Nenek sblh mama syafika beli banyak itik,burung n ikan..Selalunye klu die menangis,nenek die slu pujuk die dgn panggil itik n binatang2 peliharaannye.Dia mmg suka sgt kat binatang smpaikan klu die tgk binatang ape je die akan berlari2 p kat binatang tu.klu die p kat lembu,lembu yang akan lari dari die.huhuhuhu..tak padan kecik betul budak ni.Tp kali ni aku hanya dapat rakamkan aksi die bermain dengan kucing..dengan binatang2 lain tak sempat lagi cz jarang2 balik kampung..

sebelum mengerjakan kucing

*

*mula memegang kucing

*

*

Tengok la depan cing,syafika nak ambk gambar ni

*

* sedihnyer..kenapa cing tak nak pandang depan???huhuhuhu
*

*Ooo..mai syafika cium k..muuuaaahhhhsss~

*

*

Haha..tgk cing dah malu..mai syafika tutup mulut cing k.

Ni la syafika..klu dah main2 dgn kucing,Syafika akan peluk2 n cium2 kucing tu.Sesungguhnye sejak kecil lagi kite dikurniakan sifat belas kasihan dan kasih sayang tp kenapa pada masa kini makin banyak kes2 pembuangan bayi?.Kasihani la mereka,mereka juga mahu hidup.Bagusnye klu setiap insan didunia ni mempunyai sifat penyayang cam si kecil ni..








19 April 2010

Buhsan dan Sunyiii..





Kenapa lar skrg ni asyik rase bosan sgt2..nak kuar p lepak tp tak bese kuar sorg2..Ada tunang tp duk jauh..kakak asyik keje..keje n keje jer..maklum la org baru masuk alam keje..tgh semangat nk buat kje..pkul 6.30 pagi bangun p kje,pkul 5.30 balik keje..pkul 9.30 ++ tido..esok pun camtu la...boring..boring..boring..bosan sgt2 hidup camniii..duk kat bandar tp cam duk kat kawasan takde pembangunan.......bukan bersungut tp bosannnnnnnnnnnn.....nak p shopping,gaji tak dapat lagi..duit tinggal cukup2 makan jer..ape la yg best sgt duk bandar kat ni aku pun tak tahu..bergerak skit duit...nak buang air pun duit lagi..tiap2 hari p keje cari duitttt....Sunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......tolong laaa..

06 April 2010

Ezatil Atilla Binti Rashid namanya..

Inilah kakakku satu2nye atau pangilan yang aku panggilnye 'KAK'..bergaduh pun dengan die la,ketawa pun dengan die la jugak..Beza umur kitorg pun juz 1 tahun je.aku 1 mei 1987 n kak 17 Mac 1986.Memang dari kecil lagi kami tak pernah berpisah tp kami suka bergaduh disebabkan kitorg ni slu sgt berebut nak benda yang sama.time basuh kasut skolah pun nk gaduh,basuh sama2 pastu gaduh sape yg nk guna berus dulu.akhirnye jadi cam anjing n kucing kat dlm bilik air tu.tiba2 zzapp..wah..pedih betul kat atas belakang kitorg..satu limbasan paip getah yang baru dihayunkan ibu kami kerana dah tak tahan telinga dengar kami bertengkar.Dua2 teresak-esak smpai tertido..tdo pun kat tilam yang sama.bilik pun berkongsi sejak kecik lagi..Skrg ni dah pindah kat shah alam n kami still berkongsi bilik lagi.Satu keistimewaan yang aku suka tentang kakak aku ni dia tak pernah merungut n anak yang baik.Apa yang aku tak suka tentang die adalah tak suka sekolah yang sama cz org akan banding2kan kami n disebabkan aku ni adik,so seme org kenal aku dengan panggilan adik ezatil..kalau apa2 yg aku buat pun pasti org akan kaitkan kami n aku pun glamor la dgn nama die.Masa aku ke sek.tek terengganu aku akhirnya dikenali n glamor dgn nama aku sendiri sbb kakak aku sek.men.tek.dungun.wakaka...Sungguh bahagia...hehehehe..ape lagi yg tak berapa pedih telinga dengar org akan bandingkan kami,sorg cubby n sorg slim..sape lagi yg cubby tu...aku ler...perghhh..dan..yang palong tak best siap org leh cakap aku ni kakak n kakak aku tu adik..mane leh camtu...waaa....huhuhuhu..dah la..dah tak nak citer dah..layan je gambar ni...huhuhuhu..

kembar tak seiras
*
*
*
Syafika n che ngah
*
*
*
Inilah ibu kami,tgk kakakku mmg ank yg baik tolong payungkan mak.ekekee

P/s : Jangan cuba kutuk n banding2kan aku n kakak aku lagi k.

Induksi Skim F

alooo..

Walaupun induksi ni dah berzaman tp hari ni cam rajin lak nk letak gambar2 ni kat blog..sorry ye sura n kak mira cz dah tersangat la lambat uploadkan gambar2 ni..hehehehe..
hah,ape lagi layannzzz..................................
*
*
*
*
*
*
*
sura,iera cumei dan kak mira idora
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Sempat lagi berposing
*
*
*
*
*
ini budak dua org,kite suruh ambk gambar kite..die ambk gmbar die dulu..
*
*
*
*
*
inilah gambar pada pandangan tepi..

Induksi ni memang best n mantop...Harap lepas ni ada lagi..

Sekian...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...