"Rakan Baik"

22 February 2010

Bertunang

Assalamualaikum..


Hari ni dah pun 22hb febuari 2010..hari ni baru la iera ade mood nk menaip kat blog ni..hehehe..mujur la ni blog sendiri.so,tak kisah la kan..cite hari ni berkenaan hari pertunangan iera hari tu..urm..susah nak cite..macam2 berlaku dan semua tu bg iera adalah dugaan yang sangat mencabar n terkesan dihati ni sampai ke hari ni.



Tak payah la cite hal sblm bertunang k,iera juz terus citekan masa hari bertunang je cz klu nak citekan hal yang sblm bertunang smpai ke subuh pun tak habis.Masa hari bertunang tu cam biasa la bangun pagi-pagi n kemas rumah n buat ape yang patut.iera dah malas nak masuk dapur cz kat ruang depan rmh semua iera terpaksa clearkan sendiri.Org lain dah sibuk kat dapur.lps siap mengemas,tepat jam 10.30 pagi,tiba-tiba dengar org menjerit kat dapur.Aaaaa...Lor..knp lak ni..Bising betul la kat dapur tu(Dalam hati,ingatkan saje2 org kat dapur buat kecoh)..5minit lps tu,org usung kakak iera masuk bilik.Kecoh satu rmh kakak iera kena air panas dari paras paha ke bawah.Dalam hati masa tu hanya tuhan yg tahu.kesian n sedih sgt2 tgk kakak kesakitan.1'st time tgk kakak menangis sejak dah besor ni.15minit lps tu,iera terus tukar baju n bwk kakak ke hspital n kakak masuk ke wad kecemasan.



30minit lps tu,Adik sepupuku merangkap juru mekap iera pada hari tu call cakap lampu rumah tiba-tiba pecah.Berderai kat setiap sudut rumah termasuklah kat kawasan pelamin.sekali lagi air mata menitik laju cz terkejut sangat2 dengan hal yang berlaku.Lps kakak diberi rawatan,bawak kakak balik ke rumah.semua persiapan terakhir telah siap.Iera mandi dan solat n terus dimekap.Pkul 3 ptg rombongan pihak lelaki sampai.Majlis berlangsung dengan tenang.Selepas menyarung cincin n tetamu baru nak makan.Tiba-tiba dikejutkan dengan satu lagi berita adik sepupu iera yg mekapkan iera tu excident.Tempat excidentnye lak tak jauh dari rmh.Habis semua family iera n sanak saudara yang ade bergegas pergi ke tempat kejadian,tp iera dihalang untuk tunggu dirumah dulu sebab fmly lelaki tengah makan.



Selesai tetamu dan fmly pihak lelaki makan,kami bergambar dahulu dan malangnye femily iera semua dah takde kat rmh sebab dah ke hospital.Mujur la waktu tu mek n ayah masih ade kat rmh.Kami sempat la jugak bergambar dengan mek dan ayah.Beberapa minit lepas tu kami diberi tahu adik sepupu patah tulang paha dan retak tulang ari-ari,tuhan je yang tahu ape yang ada dalam hati iera masa tu..memang sedih sangat2 dengan ape yg dah terjadi.Baki cuti 3 hari dihabiskan dengan mengemas rmh n berulang alik ke hospital besar Kuala Terengganu untuk melawat adik sepupu.Hari selasa,iera dah on d way pulang ke shah alam dengan hati yang yg betul2 berat.Smp separuh jalan,adik call cakap mak iera masuk wad kecemasan disebabkan sakit batu karangnya dah menyerang lagi.Dalam hati mujur la iera balik dengan kereta.patah balik dan tgk keadaan mak kat hospital.Mujur la doktor benarkan mak pulang hari tu gak cz sakit batu karangnye kali ni tak la seteruk yang sebelum ni.Esoknye iera n kakak bertolak balik ke shah alam dan berdoa semoga semuanya selamat.cume ni je gambar yang sempat kami rakamkan....
pelamin majlis pertunanganku..


Ketika majlis berlangsung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...